Borbála Napi Koncert

borbalanap1.jpg

Az előadás előtt a Pécsbányai Kulturális Egyesület részéről Vozár Pál ismertette, a több éves hagyománnyal rendelkező Borbála koncert programját. Tumpekné Kuti Ágnes énekművész, magánének tanár és barátai (köztük Kovács Szilárd Ferenc orgonaművész, egyházzenész, a Pécsi Bazilika zeneigazgatója) a következő műsorszámokat adták elő:

1. J.S. Bach: Magnificat, Quia Respexit
    Kuti Ágnes szoprán
  2. Cherubini: Ave maria
    Kuti Ágnes szoprán
  3. C.C. Saint-Saëns: Ave maria
    Kuti Ágnes és Horváth Edina duett
  4. Kodály Zoltán: Adventi ének
    Horváth Edina és a Családi Kamara együttes (acapella)

A program második részében Solymosi Péter trombitaművész, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar trombita tanára által összeállított alábbi darabokat adta elő két fiatal tanítvány, trombitán és tangóharmonikán:

1. Szlovén szerző: Tavirózsa
2. Schubert: Ave Maria
3. Johann Sebastian Bach: C mol preludium és fuga
4. Gabriel Foure: Álom

Vozár Pál az előadás végén megköszönte a művészek közreműködését és a hallgatóság felé külön kiemelte, hogy ez a koncert a Borostyán Egyesület részére a Pécs Városi Civil Keret pályázat keretében megítélt támogatás felhasználásával jöhetett létre.

Az előadást követően a hallgatóság a Pécsbányatelepi Művelődési Ház (jól befűtött termeiben) beszélte meg az előadás élményeit, finom szendvicsek, tea és üdítőital mellett. Az étel és italkínálatot a Pécsbányai Kulturális Egyesület biztosította. A Pécs Városi Civil Keret 2023-2 pályázat 2/289-6/2023 sz. támogatási szerződés szerinti 110.000- Ft pályázati támogatás a Borbála hangverseny fellépési díjaira illetve a hangversenyt követően a Pécsbányatelepi Művelődési Házban (7627 Pécs, Gesztenyés u. 17.) megtartott „fogadás” terembérletére lett felhasználva.