Családi farsangi bál

small_20140101_130.jpgIdén március 1-jén, szombaton tartottuk meg családi farsangunkat a Gesztenyési Kulturális Házban, a country jegyében. Rendezvényünk nyilvános volt, de azért a résztvevői kört az egyesületünk által támogatott családok gyerekei és a szülők alkották, kiegészítve a meghívott vendégekkel. A több mint száz fős létszám felülmúlta várakozásainkat.
A mulatság 17.00-kor kezdődött, de sokan tevékenykedtek már előtte is, hogy igazi countrys hangulatú kocsmát és teaházat varázsoljanak nekünk. Sikerült is: hangulatvilágítás, falra felkötözött szék, vasvilla a sarokban, stb...Elsőként a kiscsoportok, ill. családok műsorszámait néztük meg, amin igen jókat derültünk: vicces, énekes, gitáros számok követték egymást. Ezután a kicsik mutatták meg jelmezeiket: természetesen királylány, kalóz, tigris sosem hiányozhat ilyenkor a repertoárból.
A nyitó tácot, melyet közösségünk vezetője tanított be, 6 pár táncolta el az örökzöld "Cotton eye Joe"-számra.Ezután beszélgetés, teázgatás, eszem-iszom, csocsózás és zene következett, majd 19.30-kor a tombolára került sor. Ez a gyerekeknek mindig nagy izgalmat jelent, és szerencsére a közösségi családok mindig hoznak annyi tombola-tárgyat, hogy az izgalom sokáig tarthat. Ezután görög táncház következett, görögországi diák vetítésével.
A farsangi mulatságunk 22.30 magasságában ért véget.