Egyesületünk hírei

Egyesületünk székhelyén 2014 május 18-án, 2000 órától megtartott közgyűlésén több döntést hoztunk.  A Közgyűlés az elnökség beszámolóját elfogadva, annak javaslata alapján, a közhasznú jogállás fenntartása mellett döntött és az ügyintézéssel az egyesület elnökét bízta meg, felhatalmazást adva arra, hogy törvényszéki beadványok elkészítéséhez, témában jártas jogász szakember segítségét vegye igénybe.  Az Egyesület 2013. évi Éves (pénzügyi) beszámolóját, az Egyszerűsített beszámolót és a közhasznúsági mellékletet szintén elfogadta a Közgyűlésünk.

Egyesületünk több jogszabály változásához igazodva ezen a közgyűlésen alapszabályát is módosította, egyben hatályon kívül helyezte az alapszabály 2002. június 27-én elfogadott a bírósági nyilvántartásban szereplő rendelkezéseit. A Borostyán Egyesület közgyűlése egyhangúlag (tartózkodás és ellenszavazat nélkül) működési kereteként fogadta el közgyűlési meghívóhoz csatolt a közgyűlésen tárgyalt alapszabály tervezet rendelkezéseit. A változás a bejegyzett tisztségviselők mandátumát nem érintette. Az elnökség által benyújtott (2014 évre kidolgozott költségvetés) a tagdíj összeg változtatása nélkül szintén el lett fogadva.

A Pécsi Törvényszéken május 21.-én adtuk le egyesületünk – ügyvédi segítséggel, nagy munkával elkészített - iratait. Bizakodva várjuk a Törvényszék kedvező elbírálást tartalmazó válaszát.

A Központi Statisztikai Hivatal levelében leírtak alapján jelentkeztünk be a KSH-ELEKTRA Elektronikus adatgyűjtési rendszerbe, és töltöttük ki az OSAP szám: 1156 Statisztikai jelentést a civil és egyéb nonprofit szervezetek tevékenységéről. A kitöltött és sikeres ellenőrzésen átesett, 1156 nyilvántartási számú jelentésünket, egy „Beküldés” gomb megnyomásával juttattuk el a megfelelő helyre. Az elküldésről és beérkezésről rögtön email üzenetet kaptunk: A kérdőív a KSH-ban betöltésre került. Bizonylatszám: 3284781-01 Időpont: 2014.05.27 19:30:25