Felnőtt kenu túra

A tavalyi, felnőttek részére tervezett vizitúra sikerén felbuzdulva, idén a felnőttek után egy teenager túra is útra kelt.  Mi felnőttek, idén kevesebben, két (6 személyes kenuval) 8-an indultunk el július 25-én Budapest Római parti csónakházból FELFELÉ (!). Útközben lehetőségünk nyílt kipróbálni, zivatar esetén hogy tudunk gyorsan kikötni, a csomagokat a hajókban letakarni és esőbeállót készíteni, de sátraink is alapos esőpróbának lettek kitéve. Napi 10-14 km-t tudtunk a Szentendrei sziget kisebb, Ny-i ágán folyásiránnyal szemben megtenni naponta. Ez a tempó felülmúlta terveinket, így a visegrádi végcélt túlteljesítve Dömös fölött volt a legfelső táborhely, onnan pedig még feleveztünk a két évvel ezelőtti családos nagytábor helyszínére, Pilismarótra. Ott a hajóbontó volt a végállomás. Onnan egy nap alatt eveztünk le a már ismert dunabogdányi táborhelyre, másnap, július 29-én pedig a Római parti indulóállomásra. Felejthetetlen élmény volt Szentendrét, Leányfalut, a visegrádi várat, Nagymarost, a Visegrád-Dömös szorost a Dunán kenuzva (kétszer) végignézni. Idén is része volt a túrának sok-sok vidám fürdés, röplabdázás, tábortüzes bográcsozás és gitár melletti éneklés.   Köszönet a szervezőknek (K.I.)