Jubileumi sorház ünnep

Jubileumi sorház ünnepEgyesületünk székhelye egy olyan 6 házas sorházban van, amely idén ünnepli 20 éves fennállását. A házak lakói és gyermekeik egy közelben lakó családdal kiegészítve, eddig is minden évben egy napot közösen töltöttek el, mintegy szomszéd ünnepet tartva. A rendezvény helyszíne a sorház közepén építeni kezdett, de pénzhiány miatt szerkezetkész állapotában megrekedt „közösségi terem” ill. annak „tető terasza”. Az idei, október 4-i, jubileumi rendezvény a megszokottnál is színesebb programmal lett megtöltve.

A közösségi teremben felállított két ping-pong asztalon reggel kilenctől zajlottak a mérkőzések. A hat felnőtt (köztük egy édesanya) és négy fiatal által alkotott mezőnyből végül egyesületünk elnöke került ki (veretlenül) győztesen, míg a második helyen (körbeverés miatt) hárman osztoztak. Ezután következett a hagyományosan finom bográcsgulyás ebéd, süteményezéssel és süteményversennyel folytatva. Az ebéd baráti beszélgetésbe ment át, a fátyolfelhők közül időnként a napocska is ránk mosolygott. A délutáni programokat a fiatalok örömfocija nyitotta meg. A terem alkalmas focizásra is, mert a csupasz falakban még a bőrfoci sem tud kárt tenni. A nosztalgia kisautó gurítási verseny sorrendjét elsősorban a szerencse, az azt követő íjászkodás eredményét már a koncentrálás és a tudás alakította ki. Az ünnep legjobban várt része az egyesület (laptop, projektor, vetítő vászon) eszközeinek segítségével tartott vetített képes, filmes visszaemlékezés volt, ezt már a moziszerűen berendezett közösségi teremben néztük végig. Zárásként a versenyek nyertesei, résztvevői kaptak édesség ajándékot, de jutalomban részesítettük a főszakácsunkat is. Egyesületünk a nyeremények megvásárlásával is támogatta ezt a különleges rendezvényt.