Lelkigyakorlat

Az Egyesületünk által támogatott családok 2016. március 13-15- én Püspökszentlászlón vehettek részt lelkigyakorlaton Nagy Norbert Atya vezetésével.

Vasárnap délután rajzolva-beszélgetve gyűjtöttük össze, mivel, hogyan érkeztünk, mit hoztunk magunkkal. Este születésnaposokat köszönthettünk. Hétfőn délelőtt ismerkedtünk a bibliodráma fogalmaival, elemeivel. A legtöbb résztvevő számára ez egy teljesen új, kicsit idegennek, talán veszélyesnek tűnő terület volt, de Norbi Atya játékaiban szívesen vettünk részt. Délután csoportokban volt lehetőség Jeremiás könyvével ismerkedni és élesben kipróbálni a bibliodrámát. Mások közben egyénileg elmélkedtek, imádkoztak, a gyerekek népes csapata pedig néhány felnőttel kirándulhatott a Püspökszentlászló környéki gyönyörű hegyek között. Utolsó nap délelőtt azok vehettek részt a bibliodrámán, akik előző nap nem kerültek sorra, a többiek ismét párhuzamos programok közül válogathatott. A gyerekek a napsütéses domboldalon játszhattak, kirándulhattak. A záró körön újra előkerülhettek az első délutánon készült rajzok, jó volt közösen végigtekinteni az együtt töltött két napon.

Különös élmény volt ebben a pár napban, hogy miközben a felnőttek mély lelki élményekhez juthattak, mindig voltak néhányan, akik lelkesen vigyáztak a résztvevő népes gyerekcsapatra annak érdekében, hogy az ő szüleik is bibliodrámázhassanak, imádkozhassanak, elcsendesedhessenek. Olyanok is részt vettek a gyerekvigyázó szolgálatban, akiknek a saját gyermekei már felnőttek, kirepültek.