..megtanultuk a tükrözés művészetét, az empatikus képességeinket fejlesztve gyakoroltuk a helyes feltáró kérdéseket feltenni...

Először érkezett Pécsre továbbképzést tartani Dr. Hélisz Katalin a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség munkatársa, hogy bevezesse a pécsi érdeklődőket is a lelki gondozás alapjaiba, hogy hozzáértő segítőkké válhassunk.

A Borostyán Egyesület által támogatott Gesztenyési Katolikus Közösség 5 főt delegált a képzésre, melybe én is beletartoztam/ ezúton is köszönet és hála érte!/.

Az összejövetelek a Pécsi Imádság Házában (7630, Pécs, Kiskőszeg utca 2-4) voltak a következő időpontokban: jan.18. péntek 17.00-21.00., jan. 19. szombat 10.00-17.00., febr. 02.10.00-17.00.szombat, febr. 22. péntek 17.00-21.00., febr. 23. szombat 10.00-17.00.

 

Átbeszéltük a keresztény lelkigondozás alapjait, tanultunk kísérni, megtanultuk a tükrözés művészetét, az empatikus képességeinket fejlesztve gyakoroltuk a helyes feltáró kérdéseket feltenni, a mély empátia által pedig a ki nem mondottakat megnevezni.

A legnehezebb talán az önfeltárás, az „itt és most” megélése volt közöttünk, és persze a konfrontáció.

Senki se ment ugyanúgy haza, ahogyan jött.

Máshogy figyelek, rezonálok a férjemre, gyermekeimre, közösségi társamra, munkatársamra, sőt az idegenre a buszon is.

A sok interaktív feladat, a házi feladatok egy új szemléletmóddal ajándékozott meg, ami értékes tudás a mai elszemélytelenedő, sietős világunkban.    Lejegyezte: Hajni

(a Gesztenyési Katolikus Közösség résztvevői az idejüket energiájukat, lelkesedésüket, kitartásukat adták a programhoz, a Borostyán Egyesület pedig a részvételi költségüket)

Címke: