Szerelmi kalandtúra 2022. - 1. MINŐSÉGI IDŐ

szerelmi_kalandtura_2022_ikonok_feladat_1.jpgIdő, amit kettesben töltünk és teljes figyelmünket a Társunknak szenteljük.

Fogjátok meg egymás kezét, és menjetek el kirándulni! Beszélgessetek arról, hogy milyen nagyobb események történtek eddigi közös életetekben, amik változásokat hoztak? Ha voltak nehézségek, mi segített át rajta Benneteket? Mi az, ami folyamatosan megújulást adhat a kapcsolatotoknak?
Tervezzetek egy következő találkozót, amit kettesben tölthettek!

Töltsetek fel egy képet a kirándulásotokról a Facebook csoportunkban (http://bit.ly/szkpecs) vagy küldjétek el a szerelmikalandtura@gmail.com e-mail címre. A csoportban megoszthatjátok egymással kirándulásötleteiteket is.

Kedves Kalandtúrázók, köszöntünk Benneteket a szervezők nevében!

Érezzétek jól magatokat a természetben, merüljetek el a teremtett világ szépségeiben!

Nincs kötelező helyszín, bárhová el tudtok menni kirándulni, de szívesen ajánlunk egy rövidebb és egy kicsit hosszabb útvonalat Pécs környékieknek.

Rövidebb túra (kb. 5 km): A Dömör-kapu parkolójából induljatok el és keressétek a piros négyzet jelet. Ezen az úton lefelé haladva elérkeztek a piros kereszt jelhez, amire jobbra fordulva folytatjátok utatokat. Hamarosan egy patakátkelés vár rátok, majd szép kilátás mellett hamarosan a Lámpás-völgyben találjátok magatokat. Kövessétek tovább a piros kereszt jelet, le az árokba, ahol újabb patakot kell majd átugranotok. a jelzést követve a patak mentén felfelé tartsatok, keljetek át a kissé sáros, dagonyázós, de már sík szakaszon, és hamarosan a Kantavári-forrásokhoz értek, ahol csillapíthatjátok szomjatokat. Menjetek fel a széles dózerútra a piros sáv jelzésre, majd forduljatok rajta balra, Kis-rét felé. Egy nagyobb emelkedőn áthaladva a rétre értek, ahol meg tudtok pihenni, tűzrakóhelyek, esőbeálló vár benneteket. Folytassátok utatokat a piros sáv jelzésen, és áthaladva a sípályán visszatértek a Dömör-kapuhoz.

Hosszabb túra (kb. 8 km): A Dömör-kaputól indulva a sárga sáv jelzést követve sétáljatok fel a Misinára. Menet közben láthatjátok a felújított síházat, de még a TV tornyot is. A sárga sáv jelzést követve haladjatok tovább a gerincen és a táblával jelzett leágazásnál érdemes a Kis-tubesi kilátóról letekinteni a városra. Ha kigyönyörködtétek magatokat menjetek vissza az útra és folytassátok utatokat a Tubesre. Menjetek fel a János-kilátóba, ahol csodálatos körpanorámában lesz részetek. Tiszta időben a Badacsonyt is látni! A piros háromszög jelzést követve sétáljatok le a Lapisig, majd folytassátok utatokat a jelzést követve egészen a Mandulásig. A játszóteret, majd az Állatkertet elmellőzve a piros sáv jelzést követve hamarosan Dömör-kapuhoz értek.

Reméljük jól éreztétek magatokat és sikerült egymásra is koncentrálni az út során!