Szerelmi kalandtúra élmények

szivek.jpgA Szerelmi kalandúra menetlevelünket az utolsó pillanatban sikerült még a magadott email címre elküldenünk.

Nem volt könnyű a pörgős heti programunkba beilleszteni a kirándulást, kitalálni és teljesíteni a többi feladatot. A legnagyobb élmény a kirándulás volt. Jelenleg Pécs ellenkező oldalán lakunk, a Mohosi kiskútnál mi még sohasem jártunk, de talán még az égervölgyi tónál sem.  (Uránvárosi kisgyerekként viszont minden iskolai kirándulás az akkor még tó nélküli Égervölgybe vezetett.) Nagy élmény volt a hófedte erdőben, az átalakult Égervölgyön át felkapaszkodni a megjelölt forrásig. Érdemes volt a feladatokat teljesíteni, mert a menetlevél beküldését követően értesítettek minket, hogy lehetőségünk van a Paulus étteremben egy háromfogásos vacsorát elfogyasztani.  Elérkezett a várva várt nap (2018.02.17.) pontosan érkeztünk, az emeleti nagyterembe irányítottak minket. Itt 22, kétszemélyes megterített, névjegykártyákkal ellátott asztal, szolid halk zene, a falon kivetített szerel-mesék felirat  és Rosner Zsolt atya fogadott minket. Miután minden pár megérkezett és elfoglalta a helyét, a szervezők nevében Nagy Péter köszöntötte a meghívott szerencsés párokat.  Az összejövetel Rosner Zsolt gondolataival indult, majd Péter adott feladatot az előétel mellé (erről nem volt szó J) Azt kellett a párunkkal megbeszélni, gyerekkorunkban,- ill. fiatalon milyen elképzeléseink voltak a házasságról, a leendő párunkról…  A pároknak egy-egy nagy tálon hozták a pincérek az esztétikusan elrendezett, sokrétű előételt.  Persze a vendéglátók az innivalókról sem feledkeztek meg. A nagy kancsó limonádé már érkezéskor az asztalon volt és lehetett még két fajta borközül is választani. A főfogás mellé azt a feladatok kaptuk, idézzük vissza (beszéljük meg), milyen út vezetett a döntésig, hogy  házasságot kötünk egymással… A fajsúlyos téma feldolgozását kiadós főfogás elfogyasztása segítette. A nagy tányéron esztétikusan elhelyezett desszert csipegetése közben már a jelen és a jövő volt a téma, mert a megvalósított terveinket és a hogyan tovább… lépéseit vitattuk meg kettesben. De a feladatok itt még nem értek véget. Meg kellett tippelnünk, hogy a teremben levőknek összesen hány gyerekük van a jelenlevők házasságban eltöltött ideje összesen hány év és mióta van „házasság hete” rendezvény a világban. (az 50, 220 és 1994 megoldásunkkal az első háromban végeztünk, mert a helyes válaszok 50+1/2+1/2 (két kismama is ott volt), 250 és 1996 volt.

Ezt követően egy meglepetés nyeremény lett kisorsolva. A szerencsés nyertes házaspár egy hétvégét tölthet el a Mohácsi Szent János Hotelben.

Záró feladatként írásban tettünk vallomást párunknak az asztalainkon levő szép képeslapok másik oldalán elkezdett mondatok befejezésével. (Még nem köszöntem meg neked, hogy…. és Azt szeretem Benned a legjobban, hogy…… illetve: Számomra a legkedvesebb tulajdonságod, hogy … és Ajándék vagy számomra, mert….) A vallomások átadásának idejére sötétségbe borult a terem, hogy egy intim csókkal is ki tudjon egészülni az átadott ajándék.

Ezek a szíveket, virágokat ábrázoló kézírásos képeslapok mindig emlékeztetni fognak minket erre a szép, tartalmas estére.

A Szerelmi Kalandtúra feladatok ötletgazdái a Pécsi Katolikus Gesztenyési Közösség és a Borostyán Egyesület volt- személy szerint Révai Kriszti és Laci. A különleges vacsora megálmodói és kivitelezői (eredményes pályázat segítségével) a Nagycsaládos Egyesület Pécsi Székesegyház Csoportja és a Házashétvégések voltak.  Nagyon köszönjük minden közreműködőnek a lehetőséget, hogy ott lehettünk.    

Ildi és István