Szerzői est Fekeden

Egyesületünk egyik tagjának házastársa L.T. 2013 április végén egy zongorabillentyűzetet és az alábbi feliratot tartalmazó meghívót juttatott el az egyesület tagságához és az egyesület által támogatott családokhoz „XLT  s z e r z ő i e s t FEKED 2013. 5. 20. 17:00”

A plakátot a következőkkel egészítette ki: „Sok szeretettel hívlak Benneteket a 30 éves születésnapomra tervezett szerzői estemre. Nem elírás, csak mostanra jött össze...” „Kb. 1,5 órás koncertre számítsatok, instrumentális szerzeményekkel, versmegzenésítésekkel és saját dalokkal. Sok-sok dallamba és szövegekbe foglalt őszinteséggel várok mindenkit, olyan dolgokat szeretnék elzenélni, melyeket elmondani másként nehéz lenne.”
A fekedi kultúrház dísztermében kb. 80 fő) fogadta a művészt, aki bevezetőjében elmondta, hogy a koncert nem volt nyilvánosan hirdetve, ennek ellenére a nézőteret megtöltötték a családtagok és barátok.
Az műsor első felében saját zongorás/szintetizátoros szerzemények, versmegzenésítések és saját dalok szólaltak meg változó komolysági szinten. A második részben két barát, Bogi furulya/fuvola/ének) és Bandi (gitár) színesítette a műsort, de több zeneszámban közreműködtek Tamás ill. barátainak gyermekei is.

Bajban vagyok, hogy öntsem szavakba, sorokba az átélt zenei élményt. Annyit mondhatok, minden úgy lett, ahogy Tamás a meghívójában megígérte. Nekem nagy élmény volt! A koncert után hidegtál+bozsoki rétes fogadás várta a vendégeket, a gyerekek szaladgálással, a felnőttek evés, ivás melletti beszélgetéssel vezették le, dolgozták fel az élményeiket. Jó volt ott lenni azzal az érzéssel, hogy egy csapatba tartozunk. (KI)