Vizitúra (a Borostyán Egyesület 10 éves jubileumi „víziközgyűlése”)

2011-08-04_kenutura006.jpg

Augusztus 3. szerdán este Mohácsra lement három többszemélyes (7-9fős) jármű, a vezetőket egy negyedik személyautó hozta vissza.

Augusztus 4. csütörtök:        Dunaföldvár-Paks 30 fkm

Kicsit álmosan cuccoltunk be a bérelt utánfutós kisbuszba, 9 órára már Dunaföldváron voltunk. Felhős ég alatt de esőmentesen elindultunk, mindenkinek sikerült a dunaföldvári híd pillérek közé kormányozni a hajót.

Délután ki kellett próbálnunk esőfelszereléseinket hősiesen eveztünk az esőben késő délutánig. A paksi erőművel szemben várt ránk egy eső elleni védelemmel kialakított „étkező” (betonasztal körbe paddal plusz kiselejtezett, de használható műbőr ülőgarnitúra). Nem tudta az eső kedvünket szegni, a bográcsban készített meleg zöldséges csirkegulyás útán vidám beszélgetéssel, gitáros(!) énekléssel zártuk a napot.

Augusztus 5. péntek:        Paks-Fajsz alatt 30 fkm

Gyönyörű idő, kellemes homokpadok, a Foktőn ránk váró röpipályán jót játszottunk. Fajszon szemet gyönyörködtető füves táborhely várt ránk zuhanyzási lehetőséggel, tűzrakó hellyel (kiváló kolbászos babgulyás készült rajta), paddal, asztallal (később jöttünk rá milyen nagy értékek ezek) és rőpipályával (ezt is kipróbáltuk egy játék erejéig)

„Élőben” láttuk élveztük azt az égi műsort, melyről a médiák is hírt adtak. Pénteken egy kosárlabda méretű meteorikus test robbant fel Magyarország légterében. A jelenség mennydörgésszerű robaját három földrengésjelző állomás is rögzítette. A telehold körüli fényességű jelenség 21.46 körül jelentkezett, és 3-4 másodpercig tartott. A színes, elsősorban zöldes árnyalatokban tündöklő meteorról útja során - főleg annak végén - kisebb darabok váltak le, és a jelenség több felvillanást is produkált. A meteort a Magyar Csillagászati Egyesület által üzemeltetett kamerarendszer is megörökítette. A felvételek alapján a meteor útja végén robbant fel, amint egyre sűrűbb légrétegekbe jutott.

Augusztus 6. szombat:     Fajsz-Baja 29 fkm
Helyismerettel rendelkező barátunk jött elénk kajakkal és bevezetett minket a  Rezéti Holt-Duna ágba, ahol megismerhettünk egy nyugalmasabb természetközelibb folyószakaszt is, igaz nagyon elfáradtunk ezen a +10 km-en. Utolsó erőnket felhasználva eveztünk be a Sugovicán Bajáig. A városi táborhelyünkön akaratunk ellenére a túlparti discó zenéjét hallgathattuk majdnem reggelig. Szerencsére elég fáradtak voltunk és kiváló halászlével fejeztük be a napot.

Augusztus 7. vasárnap:        Baja- Mohács 25 fkm

Ismét egy természeti elemmel, a széllel küzdöttünk egész nap (majdnem visszafújt bennünket a Dunán) Persze ezt a kihívást is jókedvvel kezeltük, nagyot játszottunk a folyóban a két nagy dinnyével (mindkettőt repedésig hajszoltuk- így kicsit roszogott később a homok a szánkban) A cél előtt (Mohács felett) találtunk rá arra a homokpadra, ahol a szél ellenére röpiztünk egy jót. Időben (18.00-ra) megérkeztünk Mohácsra ahol vártak az autóink és a Dunaföldvárról jött kenuszállító utánfutós autó.

Címke: