Beszélgetések jegyespároknak

Ha életed párjával már közel álltok a nagy „igen” kimondásához, és nyolcszemközti találkozások keretében szívesen feltennétek a kérdéseiteket olyan keresztény házaspároknak, akik 10-20-30 éve élnek boldog szentségi házasságban, akkor bátran forduljatok hozzánk, a Pécsett működő katolikus Gesztenyési 
Közösséghez!

A tematikánk a következő:

  • Hitünk – Isten terve az emberrel, Isten akarja a mi egységünket Isten és én. Miért gondolom, hogy van Isten? Mik azok a viszonyítási pontok, amik alapján meghozom döntéseimet? Isten és mi. Mi köze van Istennek a házasságunkhoz?
  • Házasság szentsége -  Egység-szentség. Az egymást szerető és megismerő férfi és nő végleges, feltétel nélküli egysége – Isten konkrét megjelenése a világban – szentség. Szexualitásunk = egységünk megpecsételése, ünneplése. Új, közös kezdet. Közös, új koordináta rendszer.
  • Ünnepek, hétköznapok - Ünnep: Az ember méltósága, hogy ünnepel. Megszentelt idő. Megállni a hétköznapok rohanásában, egymásra és Istenre figyelni. Hétköznapok: Az egység megőrzésének lehetőségei. Naponta megújítandó hűség. Párbeszédben maradni egymással.
  • Gyerekek - Tudatos vállalás, együttműködés a Teremtővel. Megváltozik a házaspár addigi élete. „Vendég a háznál” – örömök és nehézségek.
  • Konfliktusok, krízisek - Ezek tudatos vállalása. Bennünk dolgozó örökségeink felismerése. Megtartani a saját identitásomat, határaimat. Csalódásaink: nem ilyennek képzeltem sem őt, sem magamat. A (vélt) igazság győzelménél fontosabb a kapcsolat.

Dr. Udvardy György püspök atya áldásával ezzel szeretnénk kiegészíteni a plébános atyákkal történő találkozásaitokat.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, bátran keress bennünket ezen a telefonszámon: 

(+36) 20 / 7738 543