Betlehemes 2014.

dscf1169.jpgA 2014-évi Betlehemes előadásunk a Pécs Megei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg a 2014. évi LÉPJ – Légy Pécs Jövője” pályázat keretében.  Kicsit elhúzódott a főrendező megtalálása, de két héttel a karácsony előtt Bencze Zsuzsi kezébe vette az irányítást, megkezdődött az előadás összeállítása.

Szerencsére a zenei aláfestés adott volt tavalyról (Ghymes: Mendika), csak ehhez kellett egy új szöveget találni. Miután ez is megvolt, a szereplők összeszedése jelentette a következő kihívást, de a végére 25-30 gyerek is összejött: ilyen nagyszámú pásztorsereggel tán még sosem büszkélkedhettünk. Így aztán a Pálos templomban december 24-én du. 16.00-kor, a szépszámú közönség ismét gyönyörködhetett a mind zeneileg, mind előadásmódilag magas színvonalú Betlehemesünkben. Az előadás főpróbájára sikerült a pályázat segítségével vásárolt  Korg SP-170dx típ digitális hordozható zongorát megvenni. A hangszer maximálisan megfelelt, sőt felül is múlta várakozásainkat, mert egyrészt billentései szinte teljesen azonosak egy igazi zongoráéval, de ami a legfontosabb, a nagyszámú közönség számára is megfelelő hangerővel adja át a mély és magas hangokat egyaránt. A pályázat segítségével vásároltuk meg a hangszer sérülésmentes szállításához nélkülözhetetlen tokot is. (Az előadást dec 24-én tartottuk, a fényképezőgép dátuma viszont egy napot késett.)