Kedves Látogató!

Köszöntelek a Borostyán Egyesület honlapján.

A Baranya Megyei Bíróság Pk. 60.074/2001/6. számú végzésével 2001 június 20-án vett minket közhasznú szervezetként a nyilvántartásába. Tagjaink száma jelenleg 18 (létszámunk növelését nem tűztük ki célul). Az alapító tagjaink gazdag közösségi és különböző programszervezői múlttal rendelkeznek.

A legnagyobb tapasztalatot a táborszervezés során szereztük. A pár fős baráti társaság és néhány fiatal család (az akkor pólyás, ill. óvodás korú gyerekeikkel) 1992-ben határozta el, hogy a nyárból pár napot együtt töltenek, amolyan tábor-félében. A kezdeményezés olyan sikeres volt, hogy azóta is együtt táborozunk különböző helyszíneken, egyre növekvő (már 100 főt meghaladó) létszámmal. Programjaink elsődleges célcsoportja a több éves közös táborozások során összebarátkozott családok, akik időközben megalapítottak egy nagycsaládos-jellegű csoportot, a Gesztenyési Katolikus Közösséget (jelenleg 30 család alkotja, 100 körüli, 0-20 év korú gyermekével). Nevünket a bor-ostyán szójátékból vettük, de magunkénak érezzük a drágakő szépségét, egyediségét és a kúszónövény életrevalóságát is.
Megismerhetőségünk, átláthatóságunk, a bizalom felkeltése érdekében hoztuk létre honlapunkat, mely egyrészt az érdeklődők felé igyekszik szemléltetni tevékenységünket (Alapszabály, közhasznúságot igazoló dokumentumok, képek stb.), másrészt (jelszóval védett belépési szintek alkalmazásával) naprakész információkkal szolgál tagjainknak, aktivistáinknak és az általunk támogatott körnek.
Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk kérdéseitekre választ adni a Gesztenyési Katolikus Közösséggel kapcsolatosan a gesztenyeinfo KUKAC borostyanegyesulet PONT hu, a Borostyán Egyesülettel kapcsolatosan pedig az admin KUKAC borostyanegyesulet PONT hu e-mail címen. (Ez utóbbi postaládába újszülött honlapunkkal kapcsolatos véleményeteket is várjuk.)

Minden jót: Kovács István (a Borostyán Egyesület elnöke)

 

Cimke: