2023

"Mézeskalács házikó" a Mecsekben

Több mint egy évtizedes hagyomány keretében dec. 31-én túrára indultunk Püspökszentlászlóról az Életrendezés Házától. Ezúttal is egy körtúra keretében jártuk be a Mecsek északi oldalát. Megcéloztuk a Komlós-völgyben lévő formás erdei házikót.

2023szil01.jpg

 

Rockenbauer nyomában (dec.30.)

Két évtizedes hagyománya van a dec. 30-ai "Zengő túrának", azonban mi a Zengő lábánál tettünk meg egy 10 km-es sétát az Apádvarasdi elágazótól Pécsváradig. 12-en vágtunk neki a koradélutáni kellemes túrának. Pécsváradról busszal utaztunk az Apádvarasdi elágazóig. A Fodorgyöpi-kút ugyan kiszáradt, de azért mi fel voltunk tankolva folyadékkal. Innen hamar elértük a nemrég kijelölt "Rockenbauer Pál Emlékutat".

001.jpg

Pásztorjáték (2023.12.24.)

Ismpasztorjatek1.jpgét színvonalas „telt házas” előadásban adtuk elő a 2023. évi "Pásztorjátékot" a Pálos templomban. Nagyon sokan voltunk, akiknek ülőhely már nem jutott, a padsorok mellett-, mögött állva néztük végig a Kisjézus megszületésének a történetét. Az előadás zenei részeit a kb. 30 profi- félprofi- és amatőr hangszeresekből, énekesekből álló „zenekar” szolgáltatta igen magas színvonalon. Köszönet a Lovász házaspárnak az előadás szervezésért, Kriklerné Tündinek és Porvayné Ineznek a zenei rész megszervezéséért. 

  

Macaron-workshop az asszonyklubban

macaron workshop 2023.Meszéna Ági, egyesületünk elnökségi tagja az egyesületünk által támogatott katolikus közösség felé, Luca nap estére, 2023. december 13. szerda 19-tól macaron-workshopot hirdetett meg a saját konyhájába.

Borbála Napi Koncert

borbalanap1.jpg

Az előadás előtt a Pécsbányai Kulturális Egyesület részéről Vozár Pál ismertette, a több éves hagyománnyal rendelkező Borbála koncert programját. Tumpekné Kuti Ágnes énekművész, magánének tanár és barátai (köztük Kovács Szilárd Ferenc orgonaművész, egyházzenész, a Pécsi Bazilika zeneigazgatója) a következő műsorszámokat adták elő:

Zselici túra

November 18-án a Zselicbe túráztunk egy 10 km-es túrán. Gyönyörű napsütötte időben találkoztunk délelőtt a Tormás melletti Nagymáté vadászháznál. Amíg arra vártunk, hogy mindenki megérkezzen, néhányan a Fekete István tanösvényt járták körbe a vadászház körül.

nagymate01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Szaki 50

Szeptember 16-án ünnepelte közösségi társunk Szaki az 50. születésnapját. Ebből az alkalomból köszöntöttük fel őt. Remélem, hogy sikerült meglepnünk a sok ajándékkal.

2023szaki01.jpg

Rácalmás-Mohács vízitúra

Július 31-én hétfőn reggel Mohácson találkoztunk. Itt átpakoltuk a cuccainkat egy különbuszba. (Eközben a buszvezető rányitotta a busz hátsó ajtaját az utánfutóra, mely mozdulat az egyik ajtóablak kitörésével járt. Az ablakot a széteséstől az egyik társunk – F Pisti-nél levő erős ragasztószalaggal sikerült megmenteni.) Az autóinkat egy általános iskola udvarában tettük le.

„Amit nem emelsz - szüntelen – süllyed.”

A Pécsi Önkormányzat Balatonfenyves-alsó 3. sz. táborában táboroztunk július 26-tól 29-ig.

Vili és Jutka "50 évesek lettek"

Június 17-én az Iparkamarában ünnepeltük két közösségi társunk "aranylakodalmát". Vili és Jutka 50 éve kötötték össze az életüket és ezen az estén ünnepeltük még Zsolt 60. születésnapját is.

2023vilijutka01.jpg

Oldalak

Feliratkozás 2023 csatornájára