Rácalmás-Mohács vízitúra

Július 31-én hétfőn reggel Mohácson találkoztunk. Itt átpakoltuk a cuccainkat egy különbuszba. (Eközben a buszvezető rányitotta a busz hátsó ajtaját az utánfutóra, mely mozdulat az egyik ajtóablak kitörésével járt. Az ablakot a széteséstől az egyik társunk – F Pisti-nél levő erős ragasztószalaggal sikerült megmenteni.) Az autóinkat egy általános iskola udvarában tettük le.

 Ezután beszálltunk a buszba és irány Rácalmás(i művész úr jelenés).  Ott vízre szálltunk és Dunaföldvárig 25 km-t eveztünk, csak néhány cuki homokos partnál álltunk meg.

 Az első nap a szokásos közös főzés és vacsora után elsétálunk egy családi pincészetbe borkóstolóra.

 A második napon 26 km evezés után találtunk rá Paks mellett a sátorhelyeinkre.

A harmadik napon 28 km evezés után a Fajsz Dombori révkikötő melletti táborhely volt a végcél. Itt több jó, mint rossz élmény várt ránk. Bővebben: a kulcsos turista házban meleg vízzel tudtunk zuhanyozni, itt is jót röplabdáztunk, egy kerékpáros világjáró pár (mexikói lány, spanyol fiú) együtt táncolt, zenélt velünk, egyik társunk elcsúszott, beverte a fejét és megijesztett minket, de minden jó, ha vége jó (az lett). 

A negyedik napon eveztünk át az épülő Paks-Kalocsa Duna híd alatt. A műszaki érdekességek iránt érdeklődő csapattagjainkat – így engem is- lenyűgözött a két oldalról beemelt hídelemekből kialakuló híd látványa. A híd építésnél a Hableány túristahajót felszínre emelő Klark Ádám hajódarút és megszemlélhettük. A bajai híd feletti szabadstrandtól Laki T kajakkal révkalauzolt bennünket a Sugovica parti sátorhelyekig. Baján bajai halakból bajai halászlét készített nekünk Tamás és Ági. Emlékezetes nosztalgia zenéléssel zártuk a napot. A fittebbeknek még egy Baja városnéző séta is belefért a programjába.

Az ötödik napon több homokpados pihenőt követően Mohácsig 32 km-t eveztünk.

A program lezárásaként Mohácson egy étterem kerthelyiségében vacsoráztunk meg.

Az idei 139 km hosszú vízitúránkat 24-en kezdtük és 25-en fejeztük be. (Egy pesti barátunk félúton csatlakozott hozzánk.)

Mint mindig, idén is nagy élmény volt együtt evezni. Ezúton is köszönjük Tumpek Ferinek és Áginak a szervezést és lebonyolítást. Az egyesületünk a programot a különbusz bérlés összegével (183134 Ft) támogatta.

Címke: