Az egyesületünk által támogatott Pécsi Gesztenyési Katolikus Közösség szervezésében 2019-ben is megtartásra került a Pécsi Pálos templomban a pásztorjáték.

Az előadás története kb. 30 éves múltra tekint vissza. Akkor egyetemisták, fiatal házasok határozták el, hogy segítenek a szent estére hangolódni egymásnak és azoknak akik eljönnek nézőként. Az előadás ideje alatt az otthon maradt szülők nyugodt körülmények között tudták feldíszíteni a karácsonyfát és kirakni az ajándékokat.

Az előadott történet, az előkészítés a lebonyolítás minden évben ugyan azt a kört futja meg. Keressük a rendezőt, várjuk a szereplők jelentkezését, a szövegváltozat, a zenék kiválasztása, szerepek kiosztása, kellékek elkészítése, a próbák és az előadás. Ilyen egyszerű a történet, mégis minden év más és más. Idén Schmidt Gabi vállalta a koordinálást. Több előadást átnézett, visszanézett az interneten, majd a jelentkezők számához és az életkorához válogatta össze a szöveges és a zenei részeket. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét nagyon sok szereplő jelentkezett, felnőttek egészen kicsik és nagyobb gyerekek. Az előadás idén is „telt házas” volt, nagyon sokan voltunk, akiknek ülőhely már nem jutott, a padsorok mellett-, mögött állva néztük végig a Kisjézus megszületésének a történetét. Az előadás zenei részeit a kb. 30 profi- félprofi- és amatőr hangszeresekből, énekesekből álló „zenekar” szolgáltatta igen magas színvonalon.      

Címke: