2019

Az egyesületünk által támogatott Pécsi Gesztenyési Katolikus Közösség szervezésében 2019-ben is megtartásra került a Pécsi Pálos templomban a pásztorjáték.

Az előadás története kb. 30 éves múltra tekint vissza. Akkor egyetemisták, fiatal házasok határozták el, hogy segítenek a szent estére hangolódni egymásnak és azoknak akik eljönnek nézőként. Az előadás ideje alatt az otthon maradt szülők nyugodt körülmények között tudták feldíszíteni a karácsonyfát és kirakni az ajándékokat.

Az év során az „előttem az utódom” sorozat keretében két fiatalembert hallgathattunk meg a Szent Mór iskola dísztermében

Emlékeztetőül a szándék, ami ezt a közösségi programot létrehozta:

Vannak családjaink, akiknek gyerekeik vannak. ( ezen valószínűleg nem lepődtök meg )

Ezek a gyerekek a szemünk előtt nőttek fel és váltak érett felnőtté, választottak hivatást, saját véleményük van a világról és némelyek saját családdal is rendelkeznek.

Azoknak, kiknek van mondanivalója és azt velünk szívesen megosztanák, szeretnénk egy lehetőséget teremteni. Egyrészt, had csodálkozzunk milyen lett a "cserebogár", másrészt legyen egy fórum ahol gyermekeink - akikkel együtt éltük meg keresztény identitásunk fejlődését - visszajelezhetnek nekünk, hogy szerintük, hol és hová tart a világ.

Vízitúra a Tiszán augusztus 6-11 között 25 (!) evezős (kenuevezőt merítő 50 erős kéz) részvételével

A Tiszán megtett útvonal a következő volt:

1. nap: Tiszabecs - Szatmárcseke (24 fkm)

2. nap: Szatmárcseke - Tivadar (15fkm)

3. nap: Tivadar - Vásárosnamény (20 fkm)

4. nap: Vásárosnamény - Tiszamogyorós (34 fkm)

5. nap: Tiszamogyorós - Tuzsér (34 fkm)

6. nap: Tuzsér - Dombrád (25 fkm)

A részletek tovább olvasás során, Hajni és Vili által készített élménybeszámolóból tudhatók meg :)

Nemzetközi zenei fesztiválon történő részvétel támogatása

medium_crescendo_0.jpgEgyesületünk az utazási költséget átvállalva támogatta Almási Vera részvételét a fesztiválon, mely program befeezését követően az alább olvasható levelet (és fényképet, ahol Ő a bal oldalon látható művésznő) kaptuk Tőle:

Ormánsági nyári nagytábor július 22-26. között, 23 család részvételével

A Gesztenyés Közösség a Borostyán Egyesület támogatásával 2019 július 22-26-a között  Sellyén a az AM DASzK, Sellyei Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában a kollégium területén szervezte hagyományos nyári táborát.

Az elősorban nagycsaládos táborozók a tábori hét során legkevesebb 54-en voltak, a legmagasabb résztvevői létszám pedig 73 fő volt.

Lelkinap ráhangolódással

2019. 03. 29 Péntek este kezdődött.  20 órakor találkoztunk a Zeneiskola Cserzőköz utcai termében azzal a céllal, hogy ráhangolódjunk a másnapi lelki napra.  Szeretem ezt a termet. 

..megtanultuk a tükrözés művészetét, az empatikus képességeinket fejlesztve gyakoroltuk a helyes feltáró kérdéseket feltenni...

Először érkezett Pécsre továbbképzést tartani Dr. Hélisz Katalin a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség munkatársa, hogy bevezesse a pécsi érdeklődőket is a lelki gondozás alapjaiba, hogy hozzáértő segítőkké válhassunk.

A Borostyán Egyesület által támogatott Gesztenyési Katolikus Közösség 5 főt delegált a képzésre, melybe én is beletartoztam/ ezúton is köszönet és hála érte!/.

Túrázást szerető és szervező 50 éves tagtársunk, Gábor ünneplése II.(Vili szemüvegén át)

54516709_684190971997934_4968465069055672320_n.jpgMotto   "Ha én meg nem nevezem, más senki sem,
Meg nem nevezi azt a kevés,
Azt a kevés nem is tudom, hogy micsodát?"

                                             Bereményi- Cseh Tamás

Nyolc család képviseltette magát március 15-én, a Tripammer fa és Mánfai Sarlós Boldogasszony helyszínek között tervezett és megvalósult túrán.

Jó volt látni, hogy minden széndioxid kvóta és üvegházhatás ellenére a tavasz megérkezett !

Túrázást szerető és szervező 50 éves tagtársunk, Gábor ünneplése I. (Tamás szemszögéből)

54255183_261904781416708_4802118120938405888_n.jpg2019. március 15-én kokárdákkal feldíszítve 10 óra után a Tripammer fától indulva 22-n vágtunk neki, felnőttek, gyerekek gyalogosan a Mecseknek, hogy délre átérjünk a Mánfai Árpád-kori kis templomhoz.

Szerelmi kalandtúra 2019. - Élménybeszámoló

Tisztelt Szervezők!

Nagyon örültem, hogy rátaláltam a játékra. Mi már nyertesnek érezzük magunkat, hiszen ezen a hétvégén rengeteg pozitív töltetet kapott a kapcsolatunk.

Oldalak

Feliratkozás 2019 csatornájára