Betlehemes előadás a pécsi Pálos templomban

1_1.jpgDecember 24-én délután ebben az évben is zsúfolásig megtelt a pécsi Pálos templom. Idősek, fiatalok, családok és egyedülállók nézték meg a Borostyán Egyesület által támogatott Gesztenyési Katolikus Közösség betlehemes játékát.

Hallhatták a közösség vezetőjének köszöntőjét és buzdítását, hogy játsszunk mindannyian, majd végignézhették a karácsonyi történetet: az angyal köszöntését, Mária és József útját, Jézus születését, a pásztorok és a bölcsek látogatását. A felnőttek, (akik közül többen egyesületünk tagjai) énekeltek és zenéltek. Szépen lehetett hallani a LÉPJ-PÉCS pályázat segítségével megvásárolt digitális zongora hangját is. Az előadó gyerekek között már az óvodás korúak is szerepeltek. A végén, a kb. ötszáz jelen lévő közösen énekelte, hogy „Dicsőség mennyben az Istennek, békesség földön az embernek.” Évről évre ez a rendezvény Egyesületünk legnagyobb nyilvános alkalma, nagy örömmel tölt el minket, hogy nem csökken az érdeklődők száma. Idén kifejezetten cél volt, hogy a szereplő gyerekek körét is bővítsük ki az ismerősök, barátok, osztálytársak között. Ezért tudtak a kis pásztorok (itt kezdték meg pályafutásukat a fiú szereplők) és a kis angyalok (itt kezdték meg pályafutásukat a lány szereplők) elég nagy létszámban jelen lenni az előadás során.

A hosszú tapsból, az ott lévők arcán, az elhangzott mondatokból úgy láttuk, hogy az az egy óra sokak Karácsonyának elengedhetetlen „tartozéka”, a betlehemi üzenettel tértek haza. Más módon, de szintén sokat gazdagodtak, akik a többieknek a betlehemest ajándékozták. A tervezgetés, a készülés már novemberben megkezdődött. A közös próbák, a zenélés, a közös éneklés mind-mind a közösség összetartozását erősítette.

Címke: