2015

Párterápia támogatása

"Az élet általában nem az idillikus történetek írója. Egy házasság sem folyamatos emelkedés, sőt előfordulhat, hogy a süllyedés megállításához szakértő segítségre van szükség. A mi házasságunk sajnos eljutott ide. Hála azonban a Megújulás Családterápiás Intézet szakembereinek és a Borostyán Egyesület anyagi támogatásának remélhetőleg sikerül befoltoznunk a lyukakat a kapcsolatunk hajóján. Úgy érzem lehetőséget kapunk arra, hogy megtanuljuk: két (de akár több) ember kapcsolata nem magától működik, hanem működtetni kell. A működéshez pedig össze kell csiszolódni; egy közös rendszerré illeszteni a magunkkal hozottat, a jelen állapotunkat és a jövőre vonatkozó vágyainkat."

Közös Szilveszter Püspökszentlászlón

1_0.jpgAz előző évi visszajelzéseken felbuzdulva, Egyesületünk 2015-ös évet búcsúztató, 2016-ot köszöntő többnapos összejövetelt szervezett. A részvételi lehetőség az Egyesületi, a Gesztenyési Közösség tagjai részére volt nyitott, meg még aki ismerősként bejelentkezett (ilyenre is volt több példa).

Betlehemes előadás a pécsi Pálos templomban

1_1.jpgDecember 24-én délután ebben az évben is zsúfolásig megtelt a pécsi Pálos templom. Idősek, fiatalok, családok és egyedülállók nézték meg a Borostyán Egyesület által támogatott Gesztenyési Katolikus Közösség betlehemes játékát.

Közösen gyújtottuk meg a negyedik adventi gyertyát

dscf1844.jpgA Pécsi Szent Mór Iskolaközpont gyönyörű dísztermében, támogatott családjaink részvételével kis műsorral egybekötve gyújtottuk meg december 19-én, az adventi koszorú utolsó gyertyáját. Az összejövetel szervezői Anthony de Mello egyik rövid írását adták elő, aktualizált formában. Az összejövetelt hozott enni-innivalókból feltálalt „állófogadás” zárta.

Ajándék csónak ne nézd a lapát III.

A leges- legnagyobb örömünkre az  „Ajándék csónak ne nézd a lapát” c.  pályázatunk szakmai és pénzügyi elszámolása is elfogadásra került, így az elnyert 285 e Ft 2015.12.08-án megjelent a bankszámlánkon. A Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi Felelősségvállalás Kollégiumnak köszönjük, hogy tevékenységünket támogatásra alkalmasnak ítélte, a szervezőknek a szakmai részekkel kiegészített túrák előkészítését és lebonyolítását, résztvevőknek pedig a programokon való aktív részvételt. 

Ismét karbantartottuk házasságainkat-Mit gondolunk a pénzről?

2015 november 21-én délután 3 órakor ismét házasság karbantartó programot tartottunk 10 ,5 házaspár részvételével.  Téma: Hogyan tükrözi értékrendünket a rendelkezésünkre álló pénz felhasználása? (Nemes Ödön alapján)

Szent Borbála hangverseny

1.jpgSzeretettel meghívjuk Önt és minden kedves hozzátartozóját a

2015. november 29. 15.00 órakor

a pécsbányatelepi templomban (Pécs, Gesztenyés u. 34.)

tartandó Szent Borbála napi hangversenyre.

Adó 1% felajánlás megérkezett

Egyesületünk részére adó 1% felajánlásból idén (szept. 9-én) 98.770 Ft érkezett (előző évben 71.194 Ft-ot kaptunk). Ezúton is köszönjük a felajánlásokat.

Közösség- és egyesületrendezés az Életrendezés házában Püspökszentlászlón

dscf0871.jpgA Borostyán Egyesület és az egyesület által támogatott nagycsaládos Gesztenyési Katolikus Közösség 2015. szeptember 18-20. között 18 fővel, 2015. október 23-24- én 38 fővel töltött el három ill. két napot Püspökszentlászlón, az Életrendezés házában megszállva. 

Ismerkedés a Chi-futással

dscf2467.jpgOktóber 10-én a pécsi tanárképző sportpályán nyolc vállalkozó kedvű társunk a Chi-futás rejtelmeivel ismerkedett az egyetlen magyarországi oktató, Malatinszky Szofi segédletével. (Ezúton is köszönjük Neki, hogy az eddig csak Pesten elérhető oktatását elhozta nekünk Pécsre)

Oldalak

Feliratkozás 2015 csatornájára