Családi farsang!

img_20180202_183350.jpgAz egyesületünk által támogatott családok (Pécsi Gesztenyési Katolikus Közösség) többségében a gyerekek már olyan korba értek, hogy nem vonzza őket a szüleikkel való farsangolás. De miért maradjanak le azok a gyerekek, akik most kerültek abba a korba, hogy jól érezzék magukat egy különleges farsangoláson?

Ilyen gondolatoktól vezérelve, Révai Kriszti szervezésében vehettek részt közösségünk érdeklődő családjai és meghívottjaik 2018.02.02-án a Pécsbányatelepi Művelődési házban megtartott farsangi mulatságon. A korosztályok igényeit jól ismerő szakemberek (Révai Anna és Eszter) állították össze az est programját, mely egy „lefárasztós” csapat-fogócskával indult. Ezt szembekötős, majd lufi-eregetős játék követte. Az est fénypontja természetesen a jelmezes felvonulás volt. A közönségszavazatok alapján III. lett a cowboy Zotya, II. a Czopf-Batman család, a győztes pedig az Ilka, Anna, Ráhel, Borsi összeállítású 3+1 királynő formáció lett. A dobogós helyezettek különdíjakat kaptak, de a többiek – gepárd, párduc, bohóc, indián, macskanő, tini nindzsa, boszorkány, szuperhős, karatés, csiga, bagoly és edzős focisták is jutalmat kaptak a jelmezükért. A szervezett programot a Mézga család c. rajzfilmből vetített rövid részlet zárta.

A művelődési ház tornaterme nagyon jó helyszínnek bizonyult, mert a szervezett események között kedvükre rohangálhatott, bordásfalazhatott, kötelet mászhatott, hintázhatott a mászóköteleken a fiatalság. A batyus jellegű büfé teremben pedig számos finomság elfogyasztása mellett beszélhették meg saját és a világ dolgait a gyerekek és a felnőttek.

Lejegyezte: Covi (Én – annak ellenére, hogy már nincsenek kis gyerekeink- két okból mentem el: 1. Személyes meghívást kaptam. 2. Soha nincs késő a boldog gyerekkorhoz.)