2018

Szilveszter Püspökszentlászlón - 2018.

p1040775.jpgA hagyományainknak megfelelően a 2018-es évet is a püspökszentlászlói Életrendezés Házában búcsúztattuk. 

Pásztorjáték a Pálos templomban

p1040429.jpgIsmét igen nagy érdeklődés kísérte az egyesületünk által szervezett pásztorjátékot. A húsz szereplő életkora 2-13 év között volt, a zenei kíséretet adó – hangszerekkel kiegészített – kórus létszáma szintén 20 fő volt. Jó érzés volt a szereplőknek látni, hogy a templomot megtöltő családok számára sikerült a szentestére a megfelelő ráhangolódást biztosítani.

Ádventi gyertyagyújtás

A nyitott programként meghirdetett első ádventi gyertyagyújtásunkat a Székesegyház melletti kőtárban tartottuk meg. A mesét, elmélkedést, imát tartalmazó kötött programot követően szendvicsek, sütemények ízlelgetése mellett volt kötetlen beszélgetések folytatására lehetősége a kis- és nagy gyerekeivel érkező kb. 20 családnak.

Vízitúra élménybeszámoló a felnőtt evezés utórendezvényét követően

Mottó: Evezz, evezz az élet tengerén, csak ki ne köss a bánat szigetén. Legyen erőd tovább evezni, s a boldogság szigetén kikötni. (Emlékkönyv bölcsesség)

A képnézegetős este megszólalásai után az volt az érzésem, mintha elérkeztünk volna egy olyan pillanathoz a vízitúrák történetében, amikor nem csak dokumentálni tudjuk a túra eseményeit - hogy a Tamásnak sikerült-e a mérlegállás a kenu végében vagy, hogy végre tudjuk mit jelent a "tolvajszó" kifejezés, illetve miért lehet csak saját felelősségre öreg fűzfák alatt sátrazni - hanem képesek lettünk az együtt töltött 5 napot, egyéni és közös életünk részeként látni és értelmezni.

Borostyán ifi kenutúra 2018.

dscn3964.jpgAz idén is sikerült a fiatalokat bevonni egy dunai kenu túráb, bár a létszám a sok egyéb elfoglaltság miatt nem volt túl magas 5 fiú és a veterán túravezető.. A kis csapat így is lelkes volt bár mindenki sajnálta, hogy női résztvevő az idén nem került be létszámba.

Felnőtt vízitúra - 2018.

dscn3487.jpgA Római parttól Dömösig eveztünk fel, majd onnan vissza, az öt napos felnőtt vízi túránkon ahol 23-an voltunk.

Nyári tábor - 2018.

img_7805.jpgA Kecskeméti Református Egyházközség Nyárlőrinci Emmausz Ház volt a helyszíne a Borostyán Egyesület július 23-27. között megtartott nagytáborának.

Nagy István méhész - bemutató, Magyarsarlós, 2018. június 10.

mehesz.jpg4 házaspár, 5 egyedül jövő szülő és 13 gyermek együtt indultunk el vasárnap délután Magyarsarlósra, hogy megnézzük Nagy István méhész bemutató méhészetét. A Pécstől kb. 8 km-re fekvő 1 ha-os területen kb. 50, névtáblácskával ellátott, arborétumszerűen ültetett fa között fekszik a méhészet épülete, amelynek hálóval borított verandája biztonságos helyet adott a bemutató megtekintéséhez.

Egyesületi közgyűlés

Egyesületünk  2018. május 30-án, az egyesület székhelyén (Pécs, Szeder u. 30/3.) 19.00 órától megtartotta közgyűlését a következő napirendi pontokkal:

Házaspáros Lelkigyakorlat 2018. április 6-8. Máriagyűd

p4070492.jpgA Borostyán Egyesület által támogatott Gesztenyési Katolikus Közösség házaspárjai ezen az első igazán tavaszi hétvégén lelkigyakorlaton vehettek részt Máriagyűdön. Vezetőnek a Családok Jézusban Közösség tagjait, Kozek Lilla pszichológust és Kozek András közgazdászt kértük fel. Ők már harmadszor szolgáltak közösségünkben, szeretjük őszinteségüket, nyitottságukat, hitüket és – még ha eleinte furcsának is tűnnek – a megszokottól eltérő, komfortzónából kimozdító gyakorlataikat.

Oldalak

Feliratkozás 2018 csatornájára