Ismerkedés a Chi-futással

dscf2467.jpgOktóber 10-én a pécsi tanárképző sportpályán nyolc vállalkozó kedvű társunk a Chi-futás rejtelmeivel ismerkedett az egyetlen magyarországi oktató, Malatinszky Szofi segédletével. (Ezúton is köszönjük Neki, hogy az eddig csak Pesten elérhető oktatását elhozta nekünk Pécsre)

Erről a futástechnikáról már elég sok információt lehet találni az interneten, ezért itt nem bonyolódunk bele a részletekbe. A reggel 8-tól délután 15 óráig tartó (azért ebédszünet volt) elméleti és személyre szóló gyakorlati oktatás végén mindenkiről video felvétel készült, melyek jellemző képkockái, lassításai segítségével adott nekünk Szofi további útravalót a gyakorlásainkhoz.  


„Egy rendhagyó ismerkedési estre hívlak Benneteket! Vállalkozó szelleműeknek, akik elfogadják a meghívást, a Tüskésréti-tó körüli futópályával lesz alkalmuk megismerkedni. Ha pedig a beavatottak hajlandók lesznek megosztani tudásukat, a Chi-futás rejtelmeibe is kaphatunk egy kis bepillantást. Érdekes élménynek ígérkezik, hogy a futást "kiváló minőségű rekortán" futópályán ízlelgethetjük, éjszaka, ledes közvilágítás mellett. Tiszta időben a Mecsek-oldal fényei fogják hangulatosabbá tenni az együttlétünket. Találkozás: 2015.10.27-én kedden este, 20:30-kor a Tüskésréti-tónál. Megközelítés: Siklósi útról kanyarodjunk le a Faiskola utcára. Menjünk el az Interspar mellett. A Nagyárpádi út és a Faiskola utca kereszteződésében egyenesen menjünk tovább a Faiskola utcán. A Faiskola utca végén külön út vezet a Tüskésréti-tóig. „

 

Az ismerkedésen hárman voltunk a tanfolyamosok közül és tíz többé-kevésbé érdeklődő, de futni szerető társunk fogadta el a kedves invitálást. Az 1200 m-es rugalmas felületű, kivilágított pályán 4-6 kört teljesítettek a résztvevők, majd a hozott bögrékbe töltött meleg tea kortyolgatása mellet tárgyaltuk meg az új futástechnikával és az új pályával kapcsolatos élményeinket.  

Címke: