Közösség- és egyesületrendezés az Életrendezés házában Püspökszentlászlón

dscf0871.jpgA Borostyán Egyesület és az egyesület által támogatott nagycsaládos Gesztenyési Katolikus Közösség 2015. szeptember 18-20. között 18 fővel, 2015. október 23-24- én 38 fővel töltött el három ill. két napot Püspökszentlászlón, az Életrendezés házában megszállva. 

Mindkét program lényege az Egyesület és a Közösség ügyeinek áttekintése, a továbblépési lehetőségek átbeszélgetése volt, lehetőséget biztosítva minden résztvevőnek a személyes tapasztalatok, javaslatok elmondására. Az első összejövetel keretében, nyílt beszélgetést követően megválasztottuk a Gesztenyési Közösség vezetőjét, akinek újabb két év bizalmat szavaztunk és személyesen visszajeleztünk az elmúlt években nyújtott munkájával kapcsolatban.

A két összejövetel során jutott idő a kirándulásra a szép őszi természetben, a testi, lelki feltöltődésre, vidám együtt játszásra is. Nagy élmény volt a kövestetői új kilátóból elénk táruló mecseki panoráma, a kilátó alatti felhagyott fonolit bánya, ill. egy másik kirándulás során az üveghuta romjai és a mellette felépített üvegfúvásra is alkalmas rekonstruált kemence. Egy esti közös projektoros filmnézés keretében a „A pityergő teve” c. (mongol-német) filmet néztünk meg, majd beszélgettünk annak mondanivalójáról.  Néhány gondolat a beszélgetésekből, a teljesség igénye nélkül: Az érzi jól magát egy közösségben, akinek feladata van…, Ha az erősségeinket erősítjük, a gyengeségeink is enyhülnek.., Csodálkozzunk rá arra amink van, amit megélünk…  Az összejövetelek költségeiből a szállás költségeket a Borostyán Egyesület fizette, az étkezések anyagi részét a résztvevők maguk fedezték.

Címke: