Majális 2021-ben

p1550025.jpgNagyon szép napsütéses időben több mint 40-en vágtunk neki a május 1-jei "felvonulásnak", amit kora délutánra ütemeztünk. Ezúttal a Keleti-Mecsek Vörösfenyő kulcsosházához túráztunk el Kárászról indulva, ahol hagytuk a kocsijainkat.

Felérve a házhoz - melyet a komlói Hétdomb Természetbarát Egyesület üzemeltet - tüzet raktunk és előkészítettük a nyársalni illetve sütnivalónkat. Előtte még megmutattam a társaságnak a Balincai-kút nevű forrást, megkostoltuk a vizét és a madárfüttyös szép erdőben komótosan ballagtunk vissza a kb. 1 km-re lévő házig. Amíg a tűz beindult a fiatalok két csapatra osztva számháborúztak, a felnőttek pedig kibeszélték a "zárlat" alatt történteket. Mire elkészült a tűz jó hangulatban láttunk a nyársaláshoz. Az érdeklődőknek megmutattam a kulcsosházként üzemelő erdei házikót, amit ki is lehet bérelni. Kora este lett mire mindenki elindult hazafelé, a nagyon jól sikerült kirándulásról.