Szerelmi kalandtúra 2020. - 2. HÁZASPÁROK ÚTJA

szerelmi_kalandtura_2020_ikonok_feladat_2.jpgKapcsolatunk állomásait: mélységeit, magasságait élhetjük át, amikor a Házaspárok útján járunk.

A világon az első Házaspárok útja a Balaton-felvidéken fekvő Óbudaváron a Magyar Schönstatti Családmozgalom központjában készült el 2007-ben. Tillmann Beller, schönstatti atya szerint: "szép volna, ha a templomok, kápolnák körül nem csak keresztút, hanem az élet bölcsőjének a házasságnak is lenne útja". Azóta Magyarországon és külföldön is több mint tizenöt Házaspárok útja létesült.

Püspökszentlászlón a kápolnától induló és ide visszavezető közel két és fél kilométeres erdei sétaút 16 állomást érint, amelyek a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakaitjelenítik meg. A táblákon a Simon András grafikusművész által alkotott képek és a szentírási idézetek ösztönzést adhatnak, hogy a párok elgondolkodjanak életük egyes mérföldkövein és beszélgessenek egymással ezekről.

  1. Püspökszentlászlón tett kirándulás során végigjárhatjátok a Házaspárok útjának állomásait: a kápolna mellett ismertető táblát találtok, onnan induljatok.
  2. Ha nem tudjátok személyesen bejárni a püspökszentlászlói Házaspárok útját, akkor megtehetitek virtuálisan ITT. Javasoljuk, hogy ebben az esetben is tegyetek egy rövid kirándulást és töltsetek fel erről egy képet Facebook/Instagram oldalunkra vagy küldjétek el a szerelmikalandtura@gmail.com

    e-mail címre.

Segítség az állomások végigjárásához/végiggondolásához:

  • Mit üzen nekem az adott állomás, a szimbólum, a szentírási részek és a feladatok?

  • Milyen örömeink, nehézségeink vannak/voltak ebben az élethelyzetben?

  • Milyen vágyaim vannak/voltak ebben az élethelyzetben?

Beszélgessetek ezekről, az állomások kapcsán! Azoknál az állomásoknál, amelyek jobban megérintenek Titeket, beszélgessetek arról, hogy miben szeretnétek fejlődni, és ennek érdekében milyen lépéseket tesztek!

A Házaspárok útjáról további információkat itt találtok: http://csaladok.schoenstatt.hu/hazasparok-utjarol

szerelmi_kalandtura_ikonok_ffi.jpgVan olyan állomása a kapcsolatotoknak, amit ha tehetnéd, másképpen csinálnál?

szerelmi_kalandtura_ikonok_no.jpgMilyen erőforrásaid vannak, ami segít továbblendülni a nehézségeken?