Szerelmi kalandtúra 2021.

Szerelmi kalandtúra menetlevél

Az 2021-es kalandtúra a Házasság Hetében, február 7-én indul. Az előző évekhez hasonlóan idén is a Pécsi Egyházmegye, a Borostyán Egyesület és a Házas Hétvége Közösség szervezésében jön létre sok önkéntes bevonásával. A feladatok Gary Chapman (amerikai író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó) öt szeretetnyelvére épülnek. Ezek az elismerő szavak, a minőségi idő, a szívességek, az ajándékok és a a testi érintés. Idén is lesz kirándulás, beszélgetés, napi feladat.

Az igazi kihívás ebben az évben a gyertyafényes vacsora lesz, amit minden párnak otthon kell elkészítenie és elfogyasztania. Ehhez szeretnénk egy kis támpontot adni, illetve egy apró ajándékkal is készülünk, amit postán küldünk ki minden kalandtúrázó párnak - aki február 15-ig kéri. Az idei feladatokat a vírushelyzethez kellett igazítanunk, ezért igyekeztünk odafigyelni arra, hogy otthonról is elvégezhetőek legyenek. Amit még nagyon fontosnak tartunk idén hangsúlyozni, hogy a párokat EGYMÁS FELÉ fordítsuk, hogy minél kevesebb időt kelljen az Interneten tölteniük.

A különféle feladatok lényege tehát a társunkra figyelés, a vele együtt töltött idő. Figyeljünk jobban egymásra, szánjunk a kapcsolatunkra időt!

A kitöltött menetleveleket február 28-ig várjuk a szerelmikalandtura@gmail.com e-mail címre. Idén is sok értékes nyereményt sorsolunk ki.

A menetlevelek letölthetőek ennek a bejegyzésnek a tetején illetve Pécs belvárosában, az Irgalmasok utca 3. szám alatti Gránátalama Kegytárgyboltban is elkérhetőek a játék ideje alatt hétfőtől-péntekig 9-17 óra között, illetve Szekszárdon a Tündérkert virágüzletben, Béla király tér 7. Nyitvatartás: H-P 8-17, szombat 8-12.
A játék elérhető a Facebookon „Szerelmi kalandtúra Pécs – Baranya és Tolna megye” néven (https://www.facebook.com/szerelmikalandturapecs) illetve az Instagramon (https://www.instagram.com/szerelmikalandturapecs) is.
Idén az új Facebook-csoportunkban ( http://bit.ly/szkpecs ) a játékosoknak lehetősége van az egymással való kommunikációra és a feladatok kapcsán felmerült gondolatok megbeszélésére is.

Nyereményeink:

• 10 db páros randevú a Püspöki Magtár Kávézóba 5000Ft fogyasztással
  • 5 db páros belépő a Pécsi Püspökség turisztikai egységeibe
  • 10 db Gary Chapman könyv a házasságról
  • 3 pár részére Szeretem a férjem/feleségem póló
  • 15 db Kowalsky meg a Vega: Fény és Árnyék című dedikált album

Szeretnénk, ha a házaspárok a Házasság Hete Programsorozat után is folytathatnák a megkezdett utat kapcsolatuk erősítésére, így havi rendszerességgel indítunk A Házasság Művészete címmel videofilmes rendezvény sorozatot, melynek tervezett kezdő dátuma: 2021. márc. 26. 17.00
A további részletekről az érdeklődőket emailben tájékoztatjuk.

A tavalyi szerelmi kalandtúráról egy beszámoló:

„Hatalmas élmény volt számunkra a múlt hét pénteki vacsora. Nem számítottunk rá, hogy ilyen sokan leszünk, de nagyon kellemes meglepetés volt. Jó volt látni, hogy ilyen sok párnak fontos a házassága. Az irányított beszélgetések is ötletesek voltak, voltak olyan témák, amikről soha nem beszélgettünk, és nem gondolkodtunk még rajtuk. Kettesben élhettük meg ezt a szép estét, mégis egy közösség részesei lehettünk. Több ismerőssel is találkoztunk, ami azért volt fontos visszajelzés számunkra, hogy mások is (nem is kevesen) vannak, akik foglalkoznak a házasságukkal. A munkahelyeinken furcsán néztek ránk, hogy egy hétig olyan feladatokat csinálunk, ami építi a házasságunk, és segít még jobban megismerni egymást. Többen úgy gondolták, hogy ez egy párterápia, amit az emberek olyankor csinálnak, amikor baj van a házasságukkal. Mi akkor is úgy gondoltuk, hogy ez az állítás nem igaz, hiszen az ember jó esetben orvoshoz sem csak akkor fordul, amikor már óriási a baj. Sőt éves szűrésekre is eljár, figyel az egészségére. Mi is így szeretnék figyelni a házasságunkra, egymásra. Az elkövetkezendő időszakban ebből a „kalandtúrából” is szeretnénk töltekezni, építkezni, és várjuk a jövő évi Házasság Hetét.

A munkátokhoz Isten áldását kívánjuk!”

Veronika és Csaba