Testi,- lelki regeneráció Máriagyűdön

A több mint 20 éves múlttal rendelkező kb. 30 (többségében) nagycsaládot összefogó – Borostyán Egyesület által támogatott - Gesztenyési Katolikus Közösség éves családi táborai mellett kiemelkedő helyet foglalnak el a testi, lelki regenerációt biztosító programok, az úgynevezett lelkigyakorlatok.

2023 tavaszán, a Domus Mariae Zarándokházban (Máriagyűd) 2023 március 10 (péntek) esti kezdéssel, 2023 március 12 (vasárnap) délutáni befejezéssel vett részt a Közösség 32 tagja ezen a programon.

A tervezett lelkigyakorlat az Antióchia lelkiség – fiatalok körében már ismert és bevált – hétvégi tematikáját követte: Ez egyrészt tapasztalati (a közösség megtapasztalása) másrészt tanítói folyamat által valósul meg. A 13 személyes hangú felvezetést kiscsoportos feldolgozás, meditáció vagy csend követte, de volt idő sétára, elvonulásra is.  

A lelkigyakorlaton külső, felkért előadó nem volt, a bevezető előadásokat a Gesztenyési Katolikus Közösség tagjai tartják meg, természetesen „tiszteletdíj” nélkül.

Az élelmiszer árak mellett igen megemelkedtek az elmúlt időszakban az egyházi intézmények szállás árai is. A Gesztenyési Katolikus Közösség alapelvei közé tartozik, hogy lelki, közösségi programról egyetlen család se maradjon le anyagi okok miatt. A 32 szállást kérő személy számára a részvételt úgy tudtuk megoldani, hogy a reggeliket, vacsorákat otthon bevásárolt alapanyagokból a helyszínen állítottuk elő, az étteremből odaszállított szombati és vasárnapi ebédet mindenki saját költségként kifizette, a két éjszaka szállásköltségét (538 800 Ft) a Borostyán Egyesület fedezte.

Címke: