2022

Pásztorjáték (2022. dec.24.)

 

Az előadás története több mint 30 éves múltra tekint vissza. Akkor egyetemisták, fiatal házasok határozták el, hogy segítenek a szent estére hangolódni egymásnak és azoknak akik eljönnek nézőként.

(A képre kattintva a képgalériában további képeket találsz!)  Az előadott történet, az előkészítés a lebonyolítás minden évben ugyan azt a kört futja meg. Keressük a rendezőt, várjuk a szereplők jelentkezését, a szövegváltozat, a zenék kiválasztása, szerepek kiosztása, kellékek elkészítése, a próbák és az előadás. Ilyen egyszerű a történet, mégis minden év más és más. Idén K. Laci és Anikó vállalta a koordinálást. A vírus előtti évből származó műsort adták elő a lelkes szereplők (mivel évek óta elmaradt a program), kicsik és nagyok egyaránt. A gyakorlásra 2 alkalom adódott, de mivel a szereplők és a zenészek is félprofik, elég volt ez a gyakorlás is. Az előadás idén is „telt házas” volt, nagyon sokan voltunk, akiknek ülőhely már nem jutott, a padsorok mellett-, mögött állva néztük végig a Kisjézus megszületésének a történetét. Az előadás zenei részeit a kb. 30 profi- félprofi- és amatőr hangszeresekből, énekesekből álló „zenekar” szolgáltatta igen magas színvonalon.    

Túra a Villányi hegységben

p1580383.jpgMegismételtük a korábban már sikerrel megjárt Villányi-hegységes túránkat. Ezúttal nov. 5-én szombaton a reggeli után indultunk vonattal Pécsről Villányig 13-an. A villányi vasútállomástól a templom-hegy hasadékában sétáltunk kellemes esőben, majd kerülővel felmentünk a hegy tetején lévő kilátóhoz. A borus idő ellenére beláttuk az egész tájat. Majd innen a Nemzetközi szoborpark érintésével a végtelenül tekergő szőlők között jutottunk el a túránk egyik cálállomására a Vylyan teraszhoz. Itt vártak bennünket 6-an (Ágiék). Ekkor már 10 km-en is túl voltunk. Kellemesen elfáradtunk, így jól esett a Bogyólé és a finom étel.

 

Evezés a Bodrogon

2022.Augusztus 8-12. Gesztenyési Közösség a Bodrogon

0.Nulladik nap

Már sokan nagyon régen készültünk erre a túrára, bizsergő izgalommal készültünk. Feri pontos tájékoztatója csigázta tovább várakozásunkat, már szerveződött az autók-beosztása, első napi kenuk-beosztása, zajlott a lázas csomagolás. Már 6. alkalommal evezek, és bizton állíthatom, hogy 2. alkalommal igazán vártam már az indulást! Megtapasztalni az időtlenséget, a természetre való teljes ráhagyatkozást, a víz és a sok zöld közelségét, az éjszaka is ringó sátrat, a közösségi társakkal az őszinte beszélgetéseket, nevetéseket, egymás még igazibb megismerését.

 

Egri táborunk 2022-ben

Idei közösségi együttlétünk a bizalom jegyében zajlott: Bízom bennetek az Úrban (Gal 5, 10)

Egerre és környékére esett választásunk. Pécset és Egert több minden összeköti, többek között a Ciszterci Rend mindkét városban nagy múltú gimnáziumot tart fenn, így jó ötletnek tartottuk, hogy megkeressük az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium munkatársait és szállást kérjünk az intézmény kollégiumában. Vendéglátóink nagyszerű környezetet biztosítottak számunkra. Ez úton is hálásan köszönjük nekik a Gesztenyési közösség nyári táborának támogatását! (A képre kattintva válogatott képeket nézhetsz meg a táborról!)

Viki 50

290242853_806310493641034_3887631347116545223_n_1.jpgJúnius 18-án szombaton délután Pécsett ünnepeltük együtt közösségi társunk 50. szülinapját. A tettyei zeneterem megtelt szülőkkel és gyerekekkel, András (Viki férje) játékokkal indította az ünnepet - amin nagyon sokat nevettünk. Majd jött az elmaradhatatlan köszöntése Ferinek és csapatának - énekben lepergett Viki élete. Ezután tortafelvágás és beszélgetés volt a "menü".

István 50

279598776_730603967950508_3321236157280070592_n.jpgMájus 9-én hétfőn ünnepeltük István 50. szülinapját. Mindezt persze ő nem gondolta, hogy ezen az estén több mint 30-an látogatunk el a kozármislenyi házukhoz. Felesége Szilvi találta ki, hogy lepjük meg a jelenlétünkkel és egy csodálatos dallal. Sikerült!

Zselici túra

p1570054_0.jpgÁprilis 23-án Gábor szervezésében ismét nekilendültünk a Dél-dunántúli Kéktúra újabb szakaszának a bejáráshoz, azúttal nyolcan vállalkoztunk erre. Korábban már Szekszárdtól Ropolypusztáig a csaknem 160 km-ert bejártuk. Ezúttal a 23,5 km-es túra útvonala: Szenna - Patca - Zselickisfalud (eddig volt a Kék Túra szakasza) - Visnyeszéplak - Hedrehely - Hencse. Reggel 7 órakor indultunk Pécsről busszal és 9:40-kor már Szennán voltunk.

Szerelmi kalandtúra egész évben (2022.)

pdf_48.png Szerelmi kalandtúra egész évben menetlevél 2022.

szk_kicsi.jpg

Nyereményekre csak a Házasság Hetének időszakában lehetett pályázni, de az igazi jutalom egymás egyre jobb megismerése és a közös élmények. Ezért közzéteszünk egy menetlevelet, mellyel egész évben lehet kalandtúrázni.

A 2022-es kalandtúra is a Házasság Hetéhez kapcsolódva február 9-én indult. A Borostyán Egyesület és a Pécsi Egyházmegye szervezésében létrejött programba idén bekapcsolódott a Pálos Lelki Központ is, ahol előadásokon és azt követően kiscsoportos beszélgetéseken is erősíthették párkapcsolatukat a résztvevők.

Az idén Lackfi János Érintkezési pontok című versét ajánlotta játékunkba, de a korábbi évek kedvelt feladatai is visszaköszönnek, így a pároknak lesz lehetősége kirándulásra, közös vacsorára és sok-sok beszélgetésre!

Szerelmi kalandtúra 2022.

pdf_48.png Szerelmi kalandtúra menetlevél 2022.

szk_kicsi.jpg

A 2022-es kalandtúra is a Házasság Hetéhez kapcsolódva február 9-én indul. A Borostyán Egyesület és a Pécsi Egyházmegye szervezésében létrejött programba idén bekapcsolódik a Pálos Lelki Központ is, ahol előadásokon és azt követően kiscsoportos beszélgetéseken is erősíthetik párkapcsolatukat a résztvevők.

Az idén Lackfi János Érintkezési pontok című versét ajánlotta játékunkba, de a korábbi évek kedvelt feladatai is visszaköszönnek, így a pároknak lesz lehetősége kirándulásra, közös vacsorára és sok-sok beszélgetésre!

Szerelmi kalandtúra 2022. - 1. MINŐSÉGI IDŐ

szerelmi_kalandtura_2022_ikonok_feladat_1.jpgIdő, amit kettesben töltünk és teljes figyelmünket a Társunknak szenteljük.

Fogjátok meg egymás kezét, és menjetek el kirándulni! Beszélgessetek arról, hogy milyen nagyobb események történtek eddigi közös életetekben, amik változásokat hoztak? Ha voltak nehézségek, mi segített át rajta Benneteket? Mi az, ami folyamatosan megújulást adhat a kapcsolatotoknak?
Tervezzetek egy következő találkozót, amit kettesben tölthettek!

Töltsetek fel egy képet a kirándulásotokról a Facebook csoportunkban (http://bit.ly/szkpecs) vagy küldjétek el a szerelmikalandtura@gmail.com e-mail címre. A csoportban megoszthatjátok egymással kirándulásötleteiteket is.

Oldalak

Feliratkozás 2022 csatornájára