2012

Betlehemes játék

2012 december 24-én délután négy órakor az egyesületünk által támogatott Pécsi Gesztenyési Katolikus Közösség ismét betlehemes játékot mutatott be a Pécsi Pálos templomot teljesen megtöltő közönség előtt. A már megszokott profi díszletek között közel 30, 2-12 éves igényes jelmezbe öltözött gyermek mutatta be Jézus születésének történetét. Az eseménysort a Közösség zenekara által a - Ghymes együttes Mendika c.

Rorate

Az egyházi év adventi időszakában a hajnali misék különleges hangulatot kölcsönöznek a decemberi virradatnak. A roráte elnevezést az ünnepkör egyik - ószövetségi szentírási szövegen alapuló - énekének kezdő soráról kapta, melyet adventben énekeltek: Rorate caeli de super. Harmatozzatok egek onnan felülről.

Pécsi Rita előadássorozata

Egyesületünk kezdeményezésére 2011 ben indult Uzsalyné Pécsi Rita "Kulcs a neveléshez" előadássorozata a Kolping Nevelési Alapítvány támogatásával. Ez a sorozat folytatódott 2012 ben is.

Családi hétvége Patcán

2012. november 17-18-án a 9 család, kb. 35 fővel vett részt Patcán a Katicatanyán egy közös hétvégén. A hétvége nagyon tartalmas volt, mert az önfeledt kikapcsolódás (szabadesés-csúszda, gokart-pálya, állatok megtekintése, etetése) mellett a felnőttek számára több komoly beszélgetésre is lehetőség nyílt a két nap alatt. A hely varázsa –a fűtetlen házba érkezés ellenére- adott egy kellemes alaphangulatot.

Adó 1 %

A 2011 évi személyi jövedelem adóból egyesületünk részére felajánlott 1 % „megszerzése” idén kicsit bonyolultabb lett az eddig megszokottnál. Kedvenc postásunk nem dobott be egy APEH (NAV) értesítőt sem a postaládánkba, így nem értesültünk arról, hogy „helyzet van”. Sajnos, csak későn észleltem a problémát, ekkor bementem az adóhivatalba. Tájékoztattak, van nekünk felajánlott összeg, de most már kérvényezni kell, hogy kapjuk meg és igazolni kell, tényleg szükségünk van a pénzre.

Családi hétvége Komlón

2012 Október 20-án, egy gyönyörű, kellemes, napsütötte délelőttön indult útnak közösségünk/egyesületünk néhány családja Gesztenyésből, hogy mintegy 2 órányi erdei gyaloglás után a mánfai műemlék templomnál csatlakozzanak a gépjárművekkel odaérkező többi családhoz. Itt kötetlen beszélgetéssel, bográcsban elkészített pörkölt elfogyasztásával, illetve métázással töltöttünk el néhány órát.

Felnőtt tábor – Balatonboglár

2012 augusztus utolsó előtti hétvégéjén, még a nyár ízével, de már a munka, tanév kezdéssel a fejünk felett, táborozni indult 8 házaspár ( a Borostyán Egyesület tagjai és az Egyesület által támogatott házaspárok).

Ifi kenu túra

Az idén (2102-ben) sikerült a fiatalokat is bevonni egy dunai kenu túrába.

Július 31-én kedden 11 fiatal indult jókedvűen három 5 személyes kenu, és két veterán társaságában, a felnőtteknek már jól ismert Dunaföldvár - Mohács távon.

Felnőtt kenu túra

A tavalyi, felnőttek részére tervezett vizitúra sikerén felbuzdulva, idén a felnőttek után egy teenager túra is útra kelt.  Mi felnőttek, idén kevesebben, két (6 személyes kenuval) 8-an indultunk el július 25-én Budapest Római parti csónakházból FELFELÉ (!). Útközben lehetőségünk nyílt kipróbálni, zivatar esetén hogy tudunk gyorsan kikötni, a csomagokat a hajókban letakarni és esőbeállót készíteni, de sátraink is alapos esőpróbának lettek kitéve.

Oldalak

Feliratkozás 2012 csatornájára