2011

Uzsalyné Pécsi Rita előadása

pecsirita_nov.pngEgyesületünk kezdeményezésére „Mesterségünk (legyen) a nevelés!” címmel újraindult Uzsalyné Pécsi Rita előadássorozata a Kolping Nevelési Alapítvány támogatásával.

Elszámoltunk az NCA felé

Az NCA által kiírt pályázaton nyert működési támogatás felhasználásáról a határidő előtt, október 26-án benyújtottuk elszámolásunkat (a számlamásolatokat postán küldtük meg, az elszámolás többi részét az internetes pályázatkezelő rendszerben véglegesítettük).

Asszonyklub

A 2011. október 21-i gesztenyési asszonyklubon igen nagy létszámban, 20-an vettünk részt! Szinte mindenki ott volt! Megköszöntöttük Dettit, Vikit és Alicet.

Keresztelő

image011.jpgOktóber 16-a napfényes délutánján az egyesületünk által támogatott családok tagjai gyülekeztek a Pálos templomban.

Megérkezett a 2010-es 1%

Megérkezett a bankszámlánkra a 2010 évi adókból felajánlott 1% összege.

Segítettünk a NOE játszónapon

2011-09-25_NOE010.jpgPécsi Székesegyház Nagycsaládos játszónap, ahol mi is segítettünk (tojásosdoboz várépítés).

Megérkezett az NCA támogatás

Megérkezett a bankszámlánkra a nyári hónapokra az NCA által kiírt pályázaton nyert működési támogatás.

Vizitúra (a Borostyán Egyesület 10 éves jubileumi „víziközgyűlése”)

2011-08-04_kenutura006.jpg

Augusztus 3. szerdán este Mohácsra lement három többszemélyes (7-9fős) jármű, a vezetőket egy negyedik személyautó hozta vissza.

Augusztus 4. csütörtök:        Dunaföldvár-Paks 30 fkm

Kicsit álmosan cuccoltunk be a bérelt utánfutós kisbuszba, 9 órára már Dunaföldváron voltunk. Felhős ég alatt de esőmentesen elindultunk, mindenkinek sikerült a dunaföldvári híd pillérek közé kormányozni a hajót.

Délután ki kellett próbálnunk esőfelszereléseinket hősiesen eveztünk az esőben késő délutánig. A paksi erőművel szemben várt ránk egy eső elleni védelemmel kialakított „étkező” (betonasztal körbe paddal plusz kiselejtezett, de használható műbőr ülőgarnitúra). Nem tudta az eső kedvünket szegni, a bográcsban készített meleg zöldséges csirkegulyás útán vidám beszélgetéssel, gitáros(!) énekléssel zártuk a napot.

 

Családos nagytábor Zircen (2011. július 24-30.)

2011-07-30_nagytabor064.jpgEgyesületünk 10. táborát szerveztük idén Zircen. A táborozók – a kialakult hagyományaink szerint - minden nap hangszeres zeneszóra ébredtek (trombita, furulya, gitár stb.) zenét tanuló fiataljainknak köszönhetően. Ezután reggeli torna vette kezdetét, majd ima és a reggeli következett. Délelőttönként kirándultunk.

Ebéd után a délután nem alvó ovisoknak és az iskolásoknak minden napra gyerekprogramot szerveztünk, jó idő esetén kint az udvaron vagy a zirci sportpályán, rossz időben pedig a panzió ebédlőjében. Újdonságként a felnőtteknek is szerveztünk koradélutáni programot, a csendes pihenő alatt. Ezt követően kisebb-nagyobb túrákat tettünk. Az esti programok kiemelkedő eseménye, a tábor résztvevői által előadott esti mese, mely a legtöbbször egy szórakoztató színházi élménnyel ért fel.

Táborunk első esti programjaként vidám tábornyitót terveztünk. A tábornyitó feladatai között humoros (pl. repülőgép hajtogatás és célba dobás, üdítőivás szívószállal időre, lufi fújó verseny stb.) és komolyabb feladatok (pl. a táborban lévők keresztneveinek jelentései) szerepeltek. A csapatokat úgy szerveztük meg, hogy a január-februári, a március-áprilisi stb. táborlakók kerültek egy-egy csapatba.

Gyerektábor Átán

2011-06-30_gyerektabor007.jpgAz egyesületünk által támogatott Gesztenyési közösség idei gyerektáborát június 27. és 30. között tartottuk Átán. A Nagy Lajos Gimnázium felújított parasztházát vehettük birtokba. A tábor összlétszáma 37 fő volt. Hárman voltunk kiscsoportvezetők 27 gyerekkel. A "nagylány kiscsoport" segítőnek jött. Két felnőtt is volt velünk.

Vezetők és segítők már előző nap lementünk, ráhangolódni egymásra és a környezetre. Biciklikkel bejártuk a környéket és megterveztük a két nappal később sorra kerülő kirándulás útvonalát és állomáspontjait.

Oldalak

Feliratkozás 2011 csatornájára